Mutarea nu este pentru nimeni un lucru care să îi facă plăcere. În afară de procesul fizic de schimbare a tot ce este într-un nou spațiu și / sau plata unor oameni care să facă acest lucru, există mulți alți factori care trebuie luaţi în considerare, cum ar fi bugetul, locația, și, probabil cel mai important, sănătatea ta. Dar merită să lupţi pentru a face faţă provocărilor, mai ales dacă ai ajuns în punctul în care relocarea este cu adevărat cel mai bun lucru care ţi se poate întâmpla. Începe căutarea de case, acolo unde consideri că te simţi “acasă”.

1. Un singur cuvânt: bani Este evident că examinarea cheltuielilor este o sarcină care nu ar trebui să fie trecută cu vederea atunci când te gândeşti la o mutare. Cu siguranţă că s-ar putea să fii capabil de a rearanja o casă pentru a se potrivi nevoilor tale de viitor – dar vei avea un randament al investițiilor atunci când este timpul să vinzi? Acum este momentul să-ţi examinezi finanțele și să îţi dai seama dacă ar trebui să continui pentru a salva niște bani, pentru a stimula plata în jos, sau pentru a mări puţin finanțarea, cât să renovezi baia? În momentul de faţă, te poţi inspira de oriunde în cazul în care vrei să te organizezi și să compensezi dezordinea generală înainte de a începe să realizezi că spațiul curent nu mai este de folos Dacă mai multe dulapuri îţi vor face viața mai ușoară, așa să fie. Depinde numai de tine dacă asta înseamnă a rearanja o bucătărie sau a de a crea una nouă, într-o casă nouă. Oricum ar fi, vrei să spui “La revedere” cutiilor aşezate grămadă, în colț.

2. Familia se măreşte, sau scade Următorul pas logic care ar fi de urmat după ce îţi modernizezi casa este acela de a aştepta un copil, sau doi, dacă nu cumva ai deja doi şi te poţi gândi să îţi măreşti numărul membrilor familiei şi să achiziţionezi câteva animale de companie – o pisică sau un căţel, în funcţie de preferinţe. În afara faptului că ai nevoie de mai mult spațiu, există aspecte pe care este posibil să le fi trecut cu vederea înainte – câte şcoli, grădiniţe sau parcuri sunt în cartier – iar, dintr-o dată, pot fi acestea atrăgătoare? Ai deja copii? Această regulă se aplică în continuare, deoarece cumpararea unei case într-un cartier unde există o şcoală mare este un mare plus. Pe de altă parte, ai grijă să nu bagi bani într-un un spațiu de care nu ai nevoie! Dacă ai rămas doar alături de soţie/soţ, de ce nu reduci dimensiunea casei, căutând una mai mică sau un apartament mai mic / studio pentru a reduce cheltuielile legate de utilități, reparații, etc.

3. Cartierul în care locuieşti este în “cădere” În cazul în care rata infracţiunilor din cartier este în creştere, ar putea fi o idee bună să te mişti rapid, chiar înainte de a ajunge ca locul să se închirieze sau să se vândă altcuiva. Nu e nici o rușine să-ţi doreşti să-ţi faci cuib într-o casă unde te simți în siguranță. Fiecare oraș modern are momentul lui. Dacă al tău este unul dintre cele a căror popularitate pentru noi rezidenți este în continuă scădere, cel mai bine este să vinzi acum decat mai târziu, pentru că s-ar putea să salvezi o mulțime de bani (și durere).

4. Naveta către serviciu este cel mai mare rău Naveta la și de la birou poate dura ore. Gândeşte-te că ai putea face lucruri mult mai importante – cum ar fi vizionarea unui film. Fie că începi un nou serviciu fie că îl păstrezi pe cel actual, faptul că te deplasezi mai aproape de locul de muncă are o mulţime de beneficii. Uneori, viața ne dă nişte semnale similare celor făcute de lumina unui neon, spunând parcă: “Ieși și începe din nou.” Dacă crezi că ai un imbold promiţător şi poţi ajunge la un anumit confort financiar, nu ezita. Trăieşti viaţa o singură dată, iar aceasta e prea scurtă, cu fiecare an care trece.

Advertisements