Prima cumpărare poate fi interesantă, uimitoare dar și înfricoșătoare. Însă cunoașterea greșelilor uzuale vă poate scuti de a le repeta și vă netezește drumul spre prima proprietate.

  1. Să cheltui prea mult.

Prețul casei nu este singurul cost. Pe lângă acesta vor veni costurile creditului, comisioanele, ale impozitului, transferului bancar, costuri de mutare, renovările obligatorii, dar și costuri neprevăzute, cum ar fi schimbatul anumitor instalații sau reparația trotuarului din fața casei.

  1. Să cheltui prea puțin.

Da, și asta poate fi o greșeală. Poți dobândi o proprietate prea mică, pe care va fi nevoie ulterior să o revinzi dacă familia se mărește. Un preț mic ascunde de multe ori anume probleme: legale sau de construcție, vizibile sau invizibile.

  1. Cumpărare emoțională.

Da, casa este superbă, complet renovată, cu băi proprii fiecărui dormitor și proaspăt zugrăvită în culorile tale preferate. Dar este situată lângă un drum aglomerat, iar tu ai trei copii și două pisici cărora le place să se joace afară. Vizionează casa cel puțin de două ori, imaginează-te în ea după șase luni și gândește critic.

  1. Să nu faci verificări.

Încrederea e bună, dar nu încrederea oarbă și nu când sunt în joc sume mari de bani. A cădea în capcana cumpărării sub presiune, deoarece familiei îi place iar agentul mai are și un alt client, poate fi un mare și adevărat dezastru.

Advertisements